Tausta

historia

Saunanlämmityksen MM-kisat ovat osa Saunamaakuntaviikkoa, jonka tarkoituksena on tarjota saunaelämyksiä paikallisille ja matkailijoille lukuisissa kohteissa ympäri Keski-Suomea. Saunamaakuntaviikko järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa ja mukana on yli 70 saunatapahtumaa. Lisätietoa: saunaregion.fi/fi/ohjelma2019

Saunanlämmityksen MM-kisat on järjestetty Peurungassa ensimmäisen kerran vuonna 2016. Kilpailuun on osallistumassa viime vuoden tavoin kansainvälisiä kilpailijoita mm. Japanista. Japanilaiset rakastavat suomalaista saunaa ja halusivat järjestää oman Sauna Heating Championship Japan Cup 2019 -kisat Tokiossa 12.4.2019. Kilpailun tuomariksi lähti Saunanlämmityksen MM-kisojen järjestelyissä alusta alkaen mukana ollut yrittäjä Markus Kallio Varjolan tilalta. Japanin kilpailusta saatiin erinomaista lisänäkyvyyttä kansainvälisesti.

Tänä vuonna kilpailun ohelle on tuotu ensimmäistä kertaa myös Saunamessut sekä SaunaPark. Tapahtuman järjestää Ext Ventures Oy. Pääyhteistyökumppanit: Visit JyväskyläKylpylähotelli PeurunkaVarjolan tilaJyväskylän ammattikorkeakoulu ja Savotta.