Kilpailusäännöt

SAUNANLÄMMITYKSEN MM-KILPAILUN SÄÄNNÖT

 

 1§       KILPAILUVÄLINEET

Kilpailuvälineinä käytetään Finn-Savotta Oy:n valmistamaa Hiisi-telttasaunaa ja Harvia Oy:n M3 kiuasta, 30 kg kiuaskiviä. Kilpailun järjestäjä hankkii tarvittavat kilpailuvälineet, polttopuut, puun pilkonta välineet.

Polttopuiden sytyttämisessä käytetään kilpailujärjestäjän toimittamia tulitikkuja. Polttopuiden sytyttämisessä ei saa käyttää sytytysnesteitä, sytytyspaloja tai muita ylimääräisiä tulentekovälineitä.

2§       KILPAILUMUOTO

Kilpailu käydään joukkuekilpailuna. Neljä joukkuetta/alkuerä. Alkuerien perusteella finaaliin karsitaan neljä nopeinta joukkuetta. Joukkueen koko on 3 henkilöä.

3§       KILPAILUTEHTÄVÄT

Alkuerissä ja finaalissa joukkueet lämmittävät telttasaunan vallitsevasta lämpötilasta + 50 astetta  (Vallitseva lämpötila ilmoitetaan ennen kutakin alkuerää ja finaalia). Neljä nopeinta joukkuetta pääsee finaaliin.

Finaalissa joukkueen tehtävänä on koota ja pystyttää Savotan Hiisi-telttasauna Harvian kiukaan ympärille. Kun teltta on hyväksytysti pystytetty, joukkue alkaa lämmittää telttasaunaa. Voittaja on se joukkue, joka nopeimmin saa saunan lämpiämään +50 astetta vallitsevasta lämpötilasta. Katso Hiisi-telttasaunan kasausohje oheisesta linkistä:  Telttasaunan kasausohje.

Joukkue itse valitsee tarvittavan määrän polttopuita. Saunan lämpötilaa mitataan digitaalisilla lämpömittareilla, jotka asetetaan järjestäjän määräämälle paikalle 120 cm korkeudelle telttasaunan pohjasta.
Tuomaristo valvoo lämmitystapahtumaa ja etenkin kiukaan luukun kiinnipitämistä. Luukku saa olla avoinna vain puita lisättäessä.
Mittausantureihin ei saa koskea tai vaikuttaa millään tavalla kilpailun aikana

Lisäksi kilpailussa palkitaan Peurungan ja Varjolan majoituslahjakorteilla kaksi joukkuetta, jotka parhaiten edistävät suomalaista saunakulttuuria ja ovat kokonaisuutena viihdyttävä ja humoristinen kolmen hengen porukka.

 

4§      TUOMARISTO

Keski-Suomen kauppakamarin Matkailuhallitus valitsee kilpailuun kolmihenkisen tuomariston. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa edes Olympiakomiteaan.