saunapark

Elämyksellinen saunahetki

SaunaPark keskittää Peurunka -järven rannalle useita erilaisia saunoja ja kylpytynnyreitä. Oletko koskaan kokeillut saunomista saunabussissa? Entäpä millaiset löylyt ovat savusaunassa? Nämä ja monet muut koettavissa ja nähtävillä Peurungassa! Pulahda kylpemisen ohessa virkistävään Peurunkajärveen ja rentoudu alueen loungessa. SaunaPark alueella on käytössä retkisuihkut järvivedellä peseytymiseen.

Alueelta löytyy 6-8 omalaatuista saunaa ja useita kylpytynnyreitä. Tänä kesänä alueen saunoissa tullaan näkemään teemoja, jotka tekevät saunakokemuksista vieläkin erityisimpiä.

sisäänpääsy

SaunaPark sisäänpääsyranneke maksaa 13€/henkilö (+toimitusmaksu). Varaus sisältää kahden tunnin sisäänpääsyn valittuna aikana SaunaPark alueelle ja kaikkien alueella olevien saunojen ja kylpytynnyreiden käyttöoikeuden sekä narikan.

Alle 8-vuotiaat pääsevät aikuisen kanssa SaunaParkiin veloituksetta.

Saatavilla myös lippupaketti, joka sisältää pääsyn SaunaPark -alueelle (2h) ja Peurungan kylpylän käytön hintaan 23€/henkilö (+toimitusmaksu). Peurungan kylpylään sisäänpääsy 3.7. valitsemanasi kellon aikana. 

Huom. Peurungan kylpylään pääsevät alle 4-vuotiaat aikuisen mukana veloituksetta.

Osta sisäänpääsylippu SaunaParkiin sivun oikealla olevasta ”SaunaPark” näppäimestä. Onnistuneen saunaelämyksen takaamiseksi rajaamme alueella yhtäaikaisesti olevien vierailijoiden määrää. Jos paikkoja jää vapaaksi ennakkomyynnistä, on niitä mahdollisuus varata myös tapahtumapäivänä SaunaParkin sisäänpääsyportilla.

Mukaan tarvitset oman pyyhkeen ja uima-asun (pyyhkeitä vuokrattavissa tarvittaessa lisämaksusta). Alueella on A-oikeudet. Saatavilla myös muita saunatarvikkeita maksusta mm. saunavihdat. Narikka sijaitsee SaunaParkin sisäänpääsyportilla.

Kuva: Julia Kivelä

SaunaParkin saunat ja kylpytynnyrit 2021

Metsäsauna

Hiisi telttasauna, Savotta

Metsän tuoksut ja lintujen äänet rauhoittavat levottoman mielen ja tunnet olevasi jossain aivan muualla. Koe löylyt samantyylisessä telttasaunassa, jota kisaajat yrittävät saada MM-kisoissa lämpiämään mahdollisimman nopeasti.

Metsäsaunassa pääset nauttimaan Nystad Sauna Company:n upeasta Koivu Löylytuoksusta. Koivuntuoksu kuuluu perinteisesti suomalaiseen saunakokemukseen ja koivun höyryn hengittäminen kirkastaa mieltä, auttaa kehoa palautumaan sekä antaa parhaat ja luovimmat ideat.

Perinteinen vihtominen

Nyt on tarjolla erinomainen tilaisuus kokea rentouttava ja koko kehoa hoitava vihtomishetki kun Perinnesaunottaja-opiskelija Mari vihtoo asiakkaita Metsäsaunassa.

Lue lisää vihtomisesta täällä.

PARTY TELTTASAUNA

Party telttasauna, Savotta

 

Juhlat saunassa? Johan onnistuu! Musiikkia 90-luvulta ja asiaan kuuluva discovalaistus saa hijaisemmankin saunojan hyräilemään mukana.

 

Tässä telttasaunassa on todella tilaa ja tunnelmaa!

Hemmottelusauna

Peurungan rantasauna

Peurungan perinteinen rantasauna muuttaa muotoaan hemmottelukeitaaksi!

Saunan yhteydestä löytyy erilaisia ihonhoitotuotteita kokeiltavaksi veloituksetta. Löylyjen ja hoitotuotteiden jälkeen iho tuntuu täysin uudistuneelta!

Hemmottelusaunassa kehoasi hellii Nystad Sauna Company:n ihana Koivu&Laventeli Löylytuoksu, jonka höyryn hengittämisen kerrotaan tasaavan mielen, rentouttaa kehon ja antaa rauhalliset unet.

Hemmottelusaunan yhteydessä on myös pukuhuoneet, viihtyisä takkatupa sekä wc-tilat.

Savusauna

Peurungan savusauna

Oletko koskaan kokeillut savusaunan lempeitä löylyjä? Koko SaunaPark sijaitsee Peurunkajärven rannalla, mutta erityisesti savusaunan edestä avautuva ranta on loivasti syvenevä ja sopii siten hyvin myös lapsille.

Savusauna lämpimänä klo 13.00 ja käytössä niin kauan kuin löylyjä riittää (arviolta 4 tuntia).

Peurunka

Saunabussi

Saunabussi, Pohjolan Matka

Mikä yhdistää liikkumisen, puukiukaan löylyt ja karaoken? Koe tämä erikoinen teiden ässä SaunaParkissa!

PS. Jos kiinnostuit saunabussista ja haluat varata sen itsellesi käyttöön voit tehdä sen soittamalla numeroon 0201 303 329 tai laittamalla sähköpostia tilausajot@pohjolanmatka.fi.

Pohjolan Matka

Minisauna

Voiko pienessä saunassa saada hyvät löylyt? No kyllä voi! Tule ja testaa tämä kompakti minisauna itse.

Minisaunassa nautiskellaan Nystad Sauna Company:n Koivu&Minttu Löytytuoksusta, jonka höyryn hengittäminen avaa mielen, virkistää kehon ja auttaa avamaan hengitystiet.

 

 

 

 

Löylynlyöjät Ry:n kärrysauna

Löylynlyöjät tarvitsivat uuden kärrysaunan kun edellinen sauna oli haluttu väkisin ostaa ruotsiin. Niinpä tilasivat valmistajalta valmiin, jykevän rungon jonka päälle sauna sitten rakennettiin.

Saunan runko on puuta, samoin ulkovuoraus ja sisävuoraus paneelia.
Lisäksi saunan seinät sisältä on verhoiltu päreillä.

Sauna on rakennettu kokonaan talkoilla, alustaa ja kiuasta lukuunottamatta.

Saunaseura LÖYLYNLYÖJÄT ry on perustettu 1987 vaalimaan ja
tallentamaan suomalaista saunaperinnettä. Seura on toiminut alusta saakka hyvin aktiivisesti. Parhaina toiminnan vuosina vuosikertomukseen kertyi toimintaa jopa 250 päivänä. Sauna on myös vuokrattavissa seuralta.

LÖYLYNLYÖJÄT ry

Kylpytynnyrit

Kylpytynnyrit

Alueelta löytyy kolme rentouttavaa kylpytynnyriä. 

 

 

 

 

 

SaunaParkin palvelut 2021

Rentouttava perinnesaunotus

Tiesitkö, että vihtominen mm. parantaa ihon verenkiertoa, edistää aineenvaihduntaa, puhdistaa ihoa samalla rentouttaen koko kehon ja tuoden hyvän olon tunteen? Koivunlehtien ihanan tuoksun saa aikaan eteerinen öljy, joka ehkäisee tulehdusta ja lievittää kipuja.

Nyt on tarjolla erinomainen tilaisuus kokea rentouttava ja koko kehoa hoitava vihtomishetki kun Perinnesaunottaja-opiskelija Mari vihtoo Metsäsaunassa.

Vihtominen löylyttelyineen kestää kokonaisuudessaan noin 20-30 minuuttia. Voit tuoda halutessasi myös itse kokoamasi vihdat (4-6 kpl).

Rentoutus hetki aloitetaan lämmittelemällä keho kauttaaltaan telttasaunan löylyissä, jonka jälkeen käydään pitkälleen hoitoalustalle ja nautitaan vihtomisen tunteesta iholla.